Başkan Turgut, mesajında 15 Temmuz’un, milletin iradesine, demokrasiye ve bağımsızlığa kasteden hain darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve milletin kararlı duruşuyla bertaraf edildiği destansı bir gece olduğunu vurguladı.

Turgut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sedat Karan Anadolu Lisesi’nden Büyük Başarı
Sedat Karan Anadolu Lisesi’nden Büyük Başarı
İçeriği Görüntüle

"15 Temmuz; milletimizin iradesine, demokrasimize ve bağımsızlığımıza kasteden alçak bir darbe girişiminin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve aziz milletimizin sarsılmaz duruşuyla bertaraf edildiği destan gecesidir. Bu karanlık gecede milletimiz, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla sokaklara dökülmüş; vatanı, bayrağı ve ezanı için canını ortaya koymuştur. Türkiye, o gece sadece bir darbeyi değil; aynı zamanda vesayet odaklarını, iş birlikçileri ve hain planları da yerle bir etmiştir."

15 Temmuz’da şehit olan tüm kahramanları rahmetle, gazileri ise minnetle yâd ettiğini belirten Turgut, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu milletin evlatları olarak, o ruhu daima yaşatacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz."