Gözler şimdi 3 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Mustafakemalpaşa Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde yapılacak CHP Grup Toplantısı’na çevrildi.
Her meclis toplantısı öncesinde olduğu gibi CHP İlçe Başkanı Gökhan Demir başkanlığında bir araya gelecek olan belediye meclis üyelerinin gerçekleştireceği toplantı, son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.
Siyasi kulislerde yüksek sesle dillendirilen iddialara göre, CHP içerisindeki mevcut ayrışmanın önümüzdeki günlerde yeni bir siyasi oluşuma dönüşebileceği konuşuluyor. Özgür Özel’e yakın milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarının öncülüğünde yeni bir partinin kurulabileceği yönündeki iddialar Ankara kulislerinde gündemdeki yerini korurken, yeni oluşumun isminin “İstiklal Partisi” olabileceği de öne sürülüyor.
Bu gelişmeler ışığında Mustafakemalpaşa CHP İlçe Örgütü’nün gerçekleştireceği grup toplantısının, mevcut yapı altında yapılacak son grup toplantısı olup olmayacağı merak konusu haline geldi.
Parti içerisinde farklı görüşlerin bulunduğu ifade edilirken, daha önce mevcut yönetime tam destek verdiği belirtilen bazı isimlerin CHP çatısı altında siyasi hayatlarına devam etmek istediği konuşuluyor. Buna karşın İlçe Başkanı Gökhan Demir’in olası bir yeni parti yapılanmasında kurucu isimler arasında yer alabileceği yönündeki iddialar da ilçedeki siyasi gündemin sıcak başlıkları arasında bulunuyor.
Öte yandan yeni bir parti kurulması halinde CHP’li belediye meclis üyelerinin tamamının bu oluşuma katılmayabileceği, bazı meclis üyelerinin mevcut partide kalmayı tercih edebileceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Kulislerde, yeni oluşumun kadro yapılanmasına ilişkin farklı görüşlerin bulunduğu ve bu durumun olası ayrışmaları beraberinde getirebileceği ifade ediliyor.
Tüm bu gelişmelerin gölgesinde gerçekleştirilecek grup toplantısı, yalnızca Haziran ayı meclis gündeminin değerlendirileceği rutin bir toplantı olmanın ötesine geçmiş durumda. Toplantıdan çıkacak mesajlar ve katılımcıların tavrı, Mustafakemalpaşa siyasetinin önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceğine dair önemli ipuçları verebilir.
Şimdi kamuoyunun merak ettiği soru ise şu:
CHP’li meclis üyeleri ve ilçe örgütü, yarın son kez CHP grup toplantısında mı bir araya gelecek? Yoksa tüm iddialar kulislerde konuşulan senaryolardan mı ibaret?
Bu sorunun cevabı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak gibi görünüyor.






