Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ihalelerle belediye kasasına minimum yaklaşık 230 milyon TL’lik gelir girmesi bekleniyor.

İhale listesinde, en dikkat çeken taşınmazlar arasında Güllüce Mahallesi’nde yer alan sanayi alanı vasfındaki arsalar bulunuyor. Geçmiş yıllarda ilçede büyük tartışmalara neden olan bu bölgeler, bazı sivil oluşumlar ve esnaf temsilcileri tarafından “ilçe halkının ortak değeri” olarak tanımlanmış, özellikle sanayi sitesinde yer bulamayan esnafa uygun planlama ile tahsis edilmesi gerektiği vurgulanmıştı.

TOKİ Hak Sahiplerine Kılıç'tan Müjdeli Haber
TOKİ Hak Sahiplerine Kılıç'tan Müjdeli Haber
İçeriği Görüntüle

Ancak belediye, Güllüce’deki alanın imar planı değişikliğini tamamladı ve bu ihaleyle söz konusu bölgelerin ilk parsellerinin satışını gerçekleştirecek. En düşük tahmini satış bedeli 12 milyon TL civarında olan arazilerden, en yüksek değere sahip olanın bedeli ise 43 milyon TL’yi aşıyor.

Satışa çıkacak taşınmazlar arasında; Güllüce Mahallesi’nde sanayi alanı niteliğinde arsalar, akaryakıt ve servis istasyonu alanı, Tepecik Mahallesi’nde tarım ve hayvancılık gelişme alanı niteliğinde büyük ölçekli tarla bulunuyor.

İhaleler, 26 Ağustos 2025 Salı günü Atariye Mahallesi Sırma Caddesi No:35/1 adresindeki Gençlik ve Spor Merkezi’nde yer alan belediye ek hizmet binasında, İhale Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek ihale, hem Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin mali yapısına önemli bir katkı sağlayacak hem de ilçede arazi kullanım politikaları konusunda yeni tartışmaların fitilini ateşleyecek gibi görünüyor.

Muhalefet Sessiz

31 Mart seçimleri öncesi CHP ve Cumhur İttifaki arasında pankart atışmaları yaşanırken, en dikkat çeken slogan ise ''Bize Satan Değil Bakan Lazım'' sloganı olmuştu, 31 Mart seçimlerinin ardından muhalefet bu sloganı birkaç kez hatırlatmış olsada, 26 Ağustos tarihinde yapılacak ihale hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil.

Satış 2 001Satış 1 001Satış 1 002