Şerife ÖZHAN

Kırmızı Pancar Mucizesi

Abone Ol
Pratik pancar turşusu 3 adet pancar 3-4 diş sarımsak 1 çay bardağı organik /ev yapımı sirke 1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu Su Zeytinyağı Pratik pancar turşusu yapılışı Yapılışı gayet basit. Pancarlarımızın kabuklarını soyup çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz. Bu dilimleri bir tencereye alıp üzerini 1 parmak geçecek şekilde su koyuyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Çabuk pişer, sık sık kontrol edelim. Çatal batıyorsa yeterlidir. Ocağın altını kapatıp suyunu dökmeden içine tuz, sirke ve sarımsakları ilave ediyoruz. Bu şekilde ağzı kapalı olarak bir süre dinlendiriyoruz. İster ılık şekilde (ki bu şekilde harika oluyor) ister soğutup bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirip tüketebilirsiniz. Kalan pancarı yine aynı suyunda bir kavanozda buzdolabında 2-3 hafta saklayabilirsiniz. Kalan pancarı daha sonra salatalarınızda, hatta kısırda ya da yoğurtlayıp yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz. Pancar kvass olarak yapacağınız fermente içecek ise tam bir kalp dostu. Pancarı sade bir şekilde haşlayarak yoğurtlarınıza, ev yapımı makarnalarınıza renk de verebilirsiniz. Önemli bilgi: Çiğ de tüketilebilen bu sebzeyi besin değerinin azalmaması için 15 dakikadan fazla pişirmemeliyiz. Sağlıklı günler dilerim.