2 adayın listelerinin yarıştığı seçimde mevcut başkan Ergün Çarıkçı, rakibi Levent Çalım karşısında 19 oy farkla seçimi kazanarak güven tazeledi.
Cuma günü saat 08.00’de başlayan ve akşam 19.00’a kadar süren seçimde, işçiler gün boyu sandık başına gitti. Seçimde mevcut başkan Ergün Çarıkçı, yeşil liste ile, sendikanın önceki dönem başkanı Levent Çalım ise mavi liste ile yarıştı.
Seçim sonunda yeşil liste 434 oy alırken, mavi liste 415 oy aldı. 849 oyun kullanıldığı seçimde Ergün Çarıkçı 19 oy farkla seçimi önde tamamladı.
Bu sonuçlarla birlikte mevcut başkan Ergün Çarıkçı, yeniden başkanlığa seçilerek sendika üyelerinden bir kez daha güven oyu aldı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan başkanlık görevlendirme süreciyle birlikte Çarıkçı’nın yeni dönemi resmen başlamış olacak.
Seçim sonuçları sendika üyeleri arasında büyük ilgi ve heyecanla karşılanırken, her iki adaya da gösterilen yoğun katılım dikkat çekti.