Toplam 4 blok ve 35 daireden oluşan sitede, yapılan teknik incelemeler sonucunda tüm blokların boşaltılması ve yıkılması kararlaştırıldı.

CİMER Şikayeti Sonrası İnceleme Başlatıldı

Kasım ayında CİMER’e yapılan bir şikayet üzerine yetkililer tarafından apartmanda inceleme başlatıldı. Yapılan ilk tespitlerde,bloklar arasında ayrılma olduğu,binanın alt katında bulunan kıraathanenin orta beton kolonunda hasar meydana geldiği,bu hasarın yetkisiz müdahale ile kapatıldığı belirlendi.

Tehlike arz etmesi nedeniyle kıraathanenin faaliyeti durdurularak mühürlendi.

Başkan Akkoyunlu ''Büyüyen'' Borsayı Anlattı
Başkan Akkoyunlu ''Büyüyen'' Borsayı Anlattı
İçeriği Görüntüle

Teknik İncelemeler Sonrası Yıkım Kararı

Aradan geçen süreçte yapılan detaylı teknik incelemeler sonucunda Yapgör Apartmanı’nın 4 bloğunun tamamının riskli yapı olduğu ve tahliye edilerek yıkılması gerektiği yönünde karar verildi. Karar öncesinde bazı vatandaşlar, can güvenliği endişesiyle dairelerini kendi imkanlarıyla boşaltmıştı.

Geçtiğimiz hafta alınan nihai kararın ardından, bina sakinlerine resmi tahliye tebligatları yapıldı. Bunun üzerine apartmanda kalan son daire sahipleri de evlerini hızla boşaltmaya başladı. Bugün eşyalarını taşıyan vatandaşlarla görüşen ekiplerimiz, bloklarda artık çok az sayıda dairenin kaldığını öğrendi.

“Yeni Bina Yapılacak Ama Bedeli Ağır”

Edinilen bilgilere göre, yıkımın ardından aynı alana yeni bir site yapılması planlanıyor. Site sakinlerinin beyanına göre müteahhitle yapılan görüşmelerde;

Mevcut 35 daire yerine 40 dairelik bir proje yapılabileceği,yeni daireye sahip olabilmek için her daire sahibinden 2 milyon 300 bin TL talep edildiği,bu bedelin ilk etapta yaklaşık 800 bin TL’sinin peşin alınacağı belirtildi.

Kalan kısmının ise aylık 100 bin ile 150 bin TL arasında değişen taksitlerle ödeneceği ifade edildi.

Vatandaşlar İsyan Ediyor: “Hem Kira Hem Taksit Nasıl Ödenecek?”

Bina önünde görüştüğümüz site sakinleri, yaşadıkları çaresizliği şu sözlerle dile getirdi:

“Bu ekonomik şartlarda 2 milyon 300 bin lirayı nasıl ödeyeceğiz? Durumu olmayan onlarca aile var. Taksitleri öderken bir de inşaat süresi boyunca kirada kalacağız. Mustafakemalpaşa’da kiralar 20-25 bin liradan başlıyor. Bu yükün altından nasıl kalkacağız?”

Bir başka apartman sakini ise aylık gelirinin 55 bin TL olduğunu belirterek,

“Hem evin taksitini ödeyeceğim, hem kira vereceğim, hem de hayatımı sürdüreceğim. Yetkililerden bize yol göstermelerini, destek olmalarını istiyoruz” dedi.

Binadan Su Sızdığı İddiası

Apartman sakinleri ayrıca, binanın alt katlarından su sızmalarının devam ettiğini, sızan suyun bina dışına kadar ulaştığını belirtti. Bu durumun da yapının risk durumunu daha da artırdığı ifade edildi.

Yıkım Süreci Başlayacak

Yapgör Apartmanı’nın tamamen tahliye edilmesinin ardından, yasal prosedürlere uygun şekilde yıkım işlemlerinin başlatılacağı öğrenildi. Sürece ilişkin bilgilendirme yazıları bina girişlerine asıldı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, Yapgör Apartmanı sakinlerinin nasıl bir çözüm yolu bulacağı, ekonomik yükün nasıl hafifletileceği ve yetkililerin bu süreçte nasıl bir destek sağlayacağı kamuoyunda merak konusu olmaya devam ediyor.

Whatsapp Image 2026 01 07 At 21.29.37Whatsapp Image 2026 01 07 At 21.29.38Whatsapp Image 2026 01 07 At 21.29.38 (1)