15. Festival öncesindeki ilk etkinlik, mahallede gerçekleştirilen ve üç hafta süren bir çocuk atölye çalışması oldu.
7-14 yaş aralığındaki toplam 34 çocuğun katıldığı bu atölye, Bursalı yetişkin fotoğrafçılar rehberliğinde gerçekleşti. Atölye çalışmalarının meyvesi olan, çocukların kendi ürettikleri 58 fotoğraftan oluşan sergi, 5 Ekim Pazar günü Muhtarlık Meydanı’nda mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla açıldı.
ÇOCUKLARIN FOTOĞRAF ATÖLYESİ
Sergi açılışında, eserleriyle yer alan çocukların ve ailelerinin heyecanı ile mutluluğu görülmeye değerdi. Ayrıca, çocukların atölyede yaptıkları, fotoğraf makinesinin öncüsü sayılan Camera Obscura maketleri de sergiyi gezenlerden büyük ilgi gördü.
FOTOFEST 12 ARALIK’TA BAŞLAYACAK
Bu sergi, çocukların festival sürecinde sadece izleyici olmakla kalmayıp, ürettikleri eserlerle festivalin aktif bir parçası olacaklarını gösterdi.
Bursa FOTOFEST’in ana etkinlikleri ise 12 Aralık 2025 – 12 Ocak 2026 tarihleri arasında “Kırılma Zamanı” temasıyla; sergiler, paneller, söyleşiler ve mahalle etkinlikleri şeklinde devam edecek.