Dernek bünyesinde oluşturulan Aile ve Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle kapılarını açtı.
Mustafakemalpaşa’nın Hacıahmet Mahallesi’nde eğitim ve dayanışma alanında önemli çalışmalara imza atan Hacı Ahmet Köyü Eğitim Gönüllüleri Derneği, yeni bir sosyal projeyi daha hayata geçirdi.
2009 yılında kurulan ve bugüne kadar yüzlerce öğrencinin eğitim yolculuğuna katkı sağlayan dernek, yeni başkan Musa Demir öncülüğünde Aile ve Gençlik Merkezi’ni hizmete açtı.
Yeni merkezle birlikte yalnızca öğrencilere değil, ailelere ve farklı yaş gruplarına yönelik sosyal, kültürel ve manevi faaliyetlerin de yürütülmesi amaçlanıyor.
435 ÖĞRENCİNİN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLANDI
Kurulduğu günden bu yana hayırseverlerin ve mahalle sakinlerinin desteğini arkasına alan dernek, özellikle öğrencilere sağladığı burslarla dikkat çekiyor.
Derneğin bugüne kadarki çalışmaları kapsamında yaklaşık 400 üniversite öğrencisi, 20 mesleki eğitim öğrencisi ve hafızlık eğitimi alan 15 öğrenciye maddi ve manevi destek sağlandı.
Üniversite öğrencilerine düzenli burs imkânı sunan dernek, meslek öğrenen gençleri ve hafızlık eğitimi gören öğrencileri de desteklemeyi sürdürüyor.
Bu çalışmaların en önemli özelliğini ise mahalle halkının, gönüllülerin ve hayırseverlerin ortak katkılarıyla yürütülmesi oluşturuyor.
YENİ MERKEZDE AİLELER VE GENÇLER BULUŞACAK
Eğitime yönelik faaliyetlerini sosyal dayanışma çalışmalarıyla genişleten HAKED, açılışı gerçekleştirilen Aile ve Gençlik Merkezi ile yeni bir döneme adım attı.
Merkezde kadınlar, erkekler ve gençler için farklı programlar düzenlenmesi planlanıyor. Sohbet buluşmaları, hadis dersleri, manevi eğitim çalışmaları ve çeşitli sosyal etkinlikler merkezin faaliyetleri arasında yer alacak.
Özellikle gençlerin bir araya gelebileceği, sosyal ilişkilerini geliştirebileceği ve ortak değerler etrafında buluşabileceği bir ortam oluşturulması hedefleniyor.
Merkezin aynı zamanda aileler arasındaki iletişimi ve mahalledeki dayanışma kültürünü güçlendirmesi bekleniyor.
DERNEĞİN YENİ BAŞKANI MUSA DEMİR
Dernekte yeni yönetim kadrosu da şekillendi. Mustafakemalpaşa İlçe Müftülüğünde imam olarak görev yapan Musa Demir, derneğin yeni başkanı oldu.
Musa Demir başkanlığındaki yönetimde, başkan yardımcılığı görevini Mansur Ödek üstlenirken, yönetim kurulunda Ali Nizam, Fatih Zeybek, Mehmet Yakup Çakır, Fatih Ödek ve Metin Soyer yer aldı.
Yeni yönetimin, geçmiş yıllarda başlatılan burs ve eğitim desteklerini devam ettirirken Aile ve Gençlik Merkezi aracılığıyla daha geniş kesimlere ulaşmayı amaçladığı belirtildi.
KÖYDEN YÜKSELEN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
Hacıahmet’te yıllardır sürdürülen gönüllülük faaliyetleri, yeni merkezin açılmasıyla farklı bir alana taşındı.
Mahalle sakinlerinin ve hayırseverlerin katkılarıyla yürütülen çalışmalar, eğitime verilen desteğin yanı sıra toplumsal birlikteliğin güçlendirilmesini de hedefliyor.
Dernek yönetimi, merkezin hayata geçirilmesinde emeği bulunan ve destek veren herkese teşekkür ederek Aile ve Gençlik Merkezi’nin Hacıahmet halkına ve Mustafakemalpaşa’ya hayırlı olmasını diledi.









