Sorunsuz bir kurban bayramı için vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususların hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Kurban kesimi nerede olursa olsun öncelikle usta kişiler tarafından yapılmalıdır, kesim yada parçalama esnasında oluşabilecek kazalar can kaybına neden olabilecek olaylar meydana getirebilir.

Kurban etlerinin işlenmesi sürecinde işin erbabı mahalle kasapları, kasaplar ya da et ve türünü satan yerlerin tercih edilmesi bu etlerin işlenmesi açısından çok önemlidir. Kurban kesme işi kurban kesen kişiye ve gruplara hiçbir incelemeye tabi olmadan bütün olarak verilmektedir. Bu etlerin içerisinde sağlığa zararlı bulunan et bezesi, sinir, kan damarı varsa iltihaplı ve hastalıklı yerler uzman kasaplar tarafından mutlaka temizlenmelidir.

Havaların sıcak olması dolayısı ile kesilen kurban etlerinin poşet içerisinde ve havasız bir şekilde bırakılmaması gerekir.

Son yıllarda farklı meslekleri yapıp sadece kurban bayramlarında maddi menfaat için bir kıyma makinesi ile sokak aralarında ve alakasız yerlerde et kıyım işlemleri yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın sağlıkları açısından bu tür yerlerde etlerini işletmemesi gerekiyor.

Kurban eti işleme ücretleri belli oldu;

Sağlık açısından dikkat edilmesi gereken kurallara değinen Mustafakemalpaşa Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası,2024 yılı kurban eti işleme ücretlerini belirledi.

Belirlenen fiyatlar şu şekilde;

Kurban eti kıyma ve kuşbaşı işlem ücreti kg 20 tl

Seçilim Döner '' 1 Et Döner Alana, 1 Et Döner Bedava'' Kampanyasıyla Açıldı Seçilim Döner '' 1 Et Döner Alana, 1 Et Döner Bedava'' Kampanyasıyla Açıldı

Parça kuzu işleme ücreti kg 50 tl

Bütün kuzu işleme ücreti 1000 tl olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi